péntek, szeptember 08, 2017

Way up here in New Jersey...

https://youtu.be/zWFCGAmuxFg

28 masodperctol valik szamunkra relevanssa ez a klasszikus darab...
Reggel folyt kov.

...10 nappal kesobb...
Hat, hihetetlen hogy kik tevednek erre ennyi ev utan (jomagamat is beleertve). Hat igen repellot vezetnek, mar amennyoben kis cegunk nagyjabol megall a laban. Merthogy a fenti klasszikus egyik sora szerint 
'Way up here in New Jersey 
Long way from home...'
Ezt szereny szemelyem azert tudta olyan melyen ertekelni mert
1.) New Jersey valoban baromi messze van barmitol amit en 'otthon'-kent tudnek aposztrofalni es
2.) alapvetoen SEMMI keresnivalom nem lenne a Zamerikai Egybesult ALLATOK ezen kies es festoinek a legnagyobb joindulattal sem nevezheto varosaban!

Az tortent ugyanis (10 nappal ezelott kb) hogy kaptunk egy email-t faradhatatlan fopilotanktol, hogy ne is faradjunk a kepzesunk folytatasaval, nyugodtan induljunk hazafele es cegunk anyagi helyzetere valo tekintettel ezt leginkabb az 'autostopp'-nak nevezett rovid-tavu kozlekedesi eszkoz igenybevetelevel tegyuk. 

Szova hogy-hogynem elvtarsak, szep lassan a rakovetkezo napokban kiderult, hogy cegunk vezere s igazgatoja ugy dontott, hogy neki is jarjon yacht meg Lamborghini meg Monacoban villa, ne csak a klienturanak. Mivel azonban sajat penze nem volt a ceg bankszamlaja oedig egyre baratsagosabbnak tunt szamara, igy par honap alatt elerte mindazt amire masoknak evtizedekre van szuksege. Lett neki villaja meg ket yachtja is meg 2-3 millio dollar erteku autoja (hogy a tobb szazezer dollar erteku etterem meg kocsmaszamlakat meg se emlitsuk). Nyilvan erre a panzre a cegnek mashol is szuksege lett volna (pl hogy kocsmapilotank folytathassa kenyerkereso tevekenyseget nem is csak sajat maga de a csipet-csapat maradek tagjai szamara is), de ez hos vezerunket a legkevesbe sem zavarta ejszakai alvasa (vagy egyeb nyomdafesteket nem turo tevekenysegenek vegzese) kozben.  

Eme nemes tevekenysegenek koszonhetoen, jelenlegi tudasom kiemelkedonek mondhato az amerikai csodvedelmi eljarasok 'Chapter 11' fejezetenek tekinteteben. 

Kozben azert volt nemi repules, voltunk Hawaii-on meg mindenfele. De ez a fordulat kisse ranyomta belyeget az altalanos hangulatra. 

Most ennyi, amint van fejlemeny folyt kov.

1 megjegyzés:

fatty daddy írta...

na, hol a folyatas? aszittem te repulot vezetsz, nem vonatot.