vasárnap, június 18, 2006

Barbekju es Didzsej!

Nah, a mai nap (vasarnap) a rettento blogiras, meg internetezes jegyeben telik. A korabbi bejegyzesben emlitett forumba erdemes benezni, mert a beszelgetes komoly szakmai szinvonalat olt. Konkretan irom a hulyesegeimet, es osztom az eszet, ami nalam azert komoly kockazat, mert amugy sincs belole tul sok.

Tegnap szervezodott a suli keretein belul egy barbecue-zas.
Ja, nem! Nem is ezzel akartam kezdeni, hanem hogy ugy volt, hogy tegnap vizsgazom IFR elmeletbol. Reggel indult a szokasos panik, es belcsavaro szoritas. Ez nalam ilyen fiziologiai vizsga reakcio, valoszinuleg osszefuggesbe hozhato gyermekkori komplexusommal, melynek hatasara ha fenykepezogepet latok, a szam jobb sarka kontrollalhatatlanul felhuzodik, ha nem hiszitek, nezzetek meg a fenykepeimet.
Hugom a megmondhatoja, Benke fele romai jog gyakorlat elott nekem alapbol be volt tervezve egy kb 10 perce kakaszunet. Na hat most is valami ilyesfele dolog volt musoron, egeszen addig, amig ki nem derult, hogy nincs bent a Ben, aki a ket diszpecser kzul az egyik, aki ki van kepezve, hogy felugyeljen a vizsganal, beteg es ezert nem tudott bejonni, igy az IFR vizsga erdeklodes hianyaban elmaradt. Mondanom sem kell, hihetetlen boldog voltam. Amit viszont, hianyos biologia tudasommal maig nem birok felfogni, hogy egy informacio hatasara (nevezetesen, hogy nem vizsgazom aznap), hova a bus banatba szivodik fel masfel kilonyi sz@r az ember alhasi tajekabol, ami addig folyamatosan ki akart jonni. Biologusok, orvosok, es eger punci nyalogatok jelentkezzetek.

Gyomorforgato temankat kicsit felreteve, terjunk at a barbecue-ra. Az amerikai eletforma eme ikonszeru kozossegi mozzanatara, amely esemeny kapcsan az eltelt heten a reggelire, ebedre, vacsorara valo etkezeskor elfogyasztando, amde valamely vilagrengeto tragedia folytan, elmaradt hamburgereket es/vagy hotdogokat vegre egy adagban, ossznepien, es buntudattol abszolut mentesen tolhatjak az arcukba az emberek. Mert ez Amerika, es a barbecue az amerikai eletforma.
Az! Persze! Barbecue...
Ha az ember elmegy a Jack in the Box-ba, vagy a Carls Jr-ba ott legalabb ugy tesznek, mintha a hamburger igazi etel volna. A barbecue a vegletekig letisztult, ugymond nonkonformista etkezes csucspontja. Konkretan? Vegyel egy zsemlet vagy kiflit (amiben a leirasa alapjan a legnagyobb szazalekban szereplo osszetevo, nem a liszt, nem az eleszto! Ugyanmar, ezek csak az elavult ovilagban nelkulozhetetlen kellekei a pek-iparnak. Itt az ujvilagban a cukor, es a "high fructose corn syrup" az alapveto elteto elem, amely nelkul valoszinuleg az ezen felnevelodott amerikai tarsadalom egyeneiben es egeszeben is darabjaira hullana. Bizonyos felmeresek szerint ugyanis valojaban ez a jelentos ragasztokepesseggel rendelkezo szubsztancia tartja ossze az amerikai embert. Jah, ez meg a maple syrup).
Na, nem jo ez igy, uj mondat.
Szoval vegy egy zsemlet, vagy kiflit, nyomass bele egy darab hust vagy virslit, fojtsd bele a kecsapba, mustarba meg a barbekju szoszba, amig ezek egymassal robbanekony masszava nem egyesulnek, majd...

Kezddelbefelenyomatniazarcodbadeugyhogyaketchupmustar
barbecueszoszkeverekelegalabbharommeterrespricceljen
estisztadzsuvalegyenapolodesigyahogyeztmostolvasod
egyhuzamrazabaldlevegonelkulmertkulonben
nemvagyigaziamerikaicsavovazze!
Es kozben lehet sort inni, szidni a Bush-t meg Irakot, meg Afganisztant, meg minden olyanrol lehet beszelni ami USA, es lehetoleg lengetni hozza a strafos lobogot, dobalni azt az elcseszett formaju focilabdat labdat, meg baseballt jatszani.
Barbecue!

Najo, ez volt az altalanositas. Most jon a konkretum. A hamburger egesz jo volt, a hot dog nemkulonben, es megallapitottam, hogy azert kell hozza a borzaszto mennyisegu ketchup meg mustar meg mittomen milyen szosz, hogy elnyomja a high fructose corn syrup mellekizet. Amerika a logikus gondolkodas bolcsoje. Csak meg nem tud jarni szegeny, azert van bolcsoben. Eeeeeerteeed?
Kulonben egesz erdekes technikaja van ennek a labdadobasnak, nekem valahogy mindig keresztbefordult, es olyan iranyokba indult el, amelyrol eddigi aerodinamikai ismereteim szerint azt mondtam volna, hogy komplett keptelenseg. Ezen velemenyemet tovabbra is fenntartom, azzal a kitetellel, hogy a nemzetkozi jogszabalyok, valamint az aerodinamika alaptetelei az egesz egyesult allamok teruleten hatarozatlan idore fel lett fuggesztve. A kongresszus most targyalja a gravitacio hatalyon kivul helyezteteset.
Szoval a labda formajat valamint repulesi tulajdonsagainak furcsasagat meg mindig sajgo bal gyurusujjam neheziti feledtetni.
Kepek keszultek! Persze nem az en gepemmel, merthat hogyan is gondolhatnatok, hogy az OOOOOOOOOOOOOOOOKOOOOOOOS CsePeti, azzal a fene nagy IQ-javal, meg logikus gondolkodasaval magaval vinne egy ilyen esemenyre. Minek az vazze?! Hagyjuk otthon taskaban, peeeersze, legalabb nem kopik! De majd megprobalok valakirol nyulni egyet-kettot.

Utana kovetkezett eletem melypontja!
Az alabbi volt a helyzet. Folyamatos vita tamadt, hogy ki merre is menjen tovabb, es hol teljesulljon ki az eddigi eszeveszett tombolas igazi vadallati viselkedesben. Persze a CsePeti, kb a tizedik otlet utan elvesztette a fonalat, csak pislogott, hogy milyen helyszinek, es utvonalak hangzanak el kulonbozo szorakozohelyek, mint desztinaciok emlegetese kapcsan. En mar reg elhataroztam, hogy inkabb hazamegyek, apolom a Sal-t (elment focizni az a zseni, oszt jol meg is huzta a bal combjat, igy most a diclofenac krem gyogyito hatasat tesztelhetem rajta), es nyugodtan toltom az estemet. De aztan az egyik marketinges csaj a sulibol (egyebkent bolgar es Desi-nek hivjak) mondta, hogy menjunk le a BeachComber-be, mert oda megy egy par ember. Ha en akkor tudom, hogy o kb masfel oraval elottem vesztette el a fonalat...
Na, en megjelenek nemi eltevelyedes utan (egyszer nappal is el kell menni ebbe a SeaWorld-be, mert most mar ejszaka lattam a parkolojat, es nem semmi), a szorakozohelyen, es kit latok?
Sehol egy ismeros!
Illetve ez nem teljesen igaz. A tancparkett kellos kozepen (kozepfinom tumultussal korulveve), az a cimben is emlitett, lemezlovasokat idezo nevu, oktato srac keszul epp erotikus mozdulatokkal az ingetol megszabaditani sajat felsotestet, akivel a Gillespie repulonap alkalmabol sikerult ugy kb 12 orat ugy eltolteni, hogy a
Hi, how you doing-on
es a Bye, take it easy-n
kivul nem hagyta el parbeszedre utalo modulalt hullam hangkepzo szerveinket.
A szituacio roviden? Itt allok egy tok ismeretlen szorakozohelyen, es az egyetlen ismeros az a faszi, akivel egy egesz allo napon keresztul egy rohadt hangot nem szoltunk egymashoz ugy, hogy harom meternel nem tavolodtunk el egymastol.
Aztan rajottem! Azert nem szol az emberekhez, mert NEM AKAROD HALLANI AMIKOR BESZEDES KEDVEBEN VAN!!!
Az ember ugyanis olyan szinten volt kiutve, hogy be nem allt a szaja. En csak neztem, hogy mit akar ez tolem, ez meg nyomatta a sodert megallas nelkul, aminek sok ertelme nem volt ugyan, de legalabb annal erthetetlenebbul volt eloadva.
Majd megjelent Desi, a pasijaval, es kerdezte, hogy hol vannak a tobbiek.
Miutan magahoz tert ugy dontottunk, hogy ha mar ide evett minket a sors, innen mar nem megyunk tovabb, ugyhogy ott probaltam borzaszto csajozos fortelyaimat fejleszteni.
Sikremrol csak annyit, hogy a lelkemben mgszolalo oblos hang a kovetkezo jotanaccsal latott el: Sokat kell meg fejlodnod, ifju Skywalker!
Egyebkent mindent osszevetve nem volt egy rossz buli, csak ismeros nem volt sehol.
Na mindegy. Holnap este drukkoljatok, hogy le tudjak vegre vizsgazni IFR-bol.
Jah, es az Eranak drukkoljunk kollektiven az allamvizsgahoz. A szavazatokat commentekben gyujtjuk.
Remelem kerdest nem hagytam megvalaszolatlanul.
Csovi

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

na most akkor ez
ugy van, hogy a kezdo vizsgazo beszarik vizsga elott/kozben. a halado vizsgazo a megmerettetes elott bever egy felest es igy ellazultan erkezik vizsgazni (persze lelkileg ellazultan, nem vegbelzaroizom (musculus sphinter ani)) ugyileg ellazultan. a profi vizsgazo koran reggel vizsga elott antidiarrhoea szert vesz be (veny nelkul patikabol pl lopodium) megkimelendo onmagat az inger keltette kellemetlen erzesektol. a werprofi vizsgazo pedig beveszi az antidiarrhoea pirulat ES beveri a felest is pusztan a vicc kedvert. mindezen modszerek kitapasztalasa sok sok egyetemista nemzedek kemeny munkajanak az eredmenye, ugyhogy kezeld is igy!

netuddki

CsePeti írta...

Most kiprobalom milyen commentet irni.
Koszonom a tanacsot, nemikepp atalakitanam az eljarast, ha megengeded. Feles elozo este, de nem am megallni hat alatt, ra sok so"r (nincs ekezet), reggel hanyni egyet, es a masnapossag lassan mulo erzesevel testemben szereny nyomott velemenyem szerint a nem marad energia a belcsavarodasra koncentralni.
Anti diarrhea tabletta nemtom kell-e, de ha segit kevesebb felesbol elerni ugyanazt a szintet, akko menjen rogton ketto, ne sajnaljuk.

Ha segit, segit, ha meg nem, legalabb jol brugtunk!

Névtelen írta...

PetiPetiPeti!
tudod mi a te nagy bajod? hoyg nem bizol az idosebben. szeritend nem probaltunk ki minden modszert 100x 1000x az 5 ev alatt?! hat DE! szal halgass ram! elozo este nem jo berugni, mert akkor a katzenjammertol total nem leszel kepbe. ezzel a modszerrel a hatekonysag max kozepesig terjedhet. ketto feles vizsga elott mar sok. bar mondjuk koztem es kozted van nemi kulonbseg, mar ami a testsulyunkat illeti :) szal az se kizart hogy te 2vel ered el a kivant hatast.

na ennyi. de tenyleg
netuggyadki

Névtelen írta...

Hat nana, hogy nem bizom a "netuggyadki"-kben. Ha mindenkiben megbiztam volna, aki valami okossagot akar nekem mondani, valoszinuleg a gobes dobott orso lett volna a palyam csucsa. Annyi okossagot hallottam en mar ilyen berkekben. De tudod, mit elfogadom latatlanban az okossagod. Majd a CPL irasbelin kamatoztatom, addig ugyanis sajna mar csak szobeli van, ami 3 oras, es utana repulni is kell. Szoval ez ugy tunik kiesi.
Na pussz,
tetudodkiennemtudomki

Névtelen írta...

Lassan már én sem tudom ki vagyok.
A vizsga előtti felesek pártjához csatlakozom.

Tuggyadki

Bozótharcos